Waarom het minder goed voelt.

Ik vraag me écht oprecht af; wat doe ik hier? Wat is de reden dat ik hiervoor heb gekozen? Wat zijn de lessen die ik dien te leren, verpakt in het scenario zoals het mij wordt voorgeschoteld. Waar ik zelf direct voor kies. Want hey, uiteindelijk schrijf ik dit scenario door de keuzes die ik zelf maak.
Is het een boek wat ik kan dichtklappen en kan wegleggen totdat ik er meer 'zin in' heb. Of is het een hele slechte film waar ik zelf een rol in speel?

Niemand heeft mij ooit gezegd dat het makkelijk zou worden. Nu ben ik ook niet een persoon die voor makkelijk kiest. Nou .. dat is niet helemaal waar. Sinds ik mij liet vangen in het web (2015 én al wat eerder) heb ik toch meerdere keuzes gemaakt, gebaseerd door angst, welke mij liet kiezen voor de weg van de minste weerstand. Netflix, lui op de bank, schranzend een pizza (vr)eten. En met een veel te volle pens in bed ploffen. Sporten? Ja! De dag erna, 'bank drukken'. Het volgende seizoen op Netflix kijken. Und so weiter und so weiter. 

Had ik al gezegd dat (ook) ik een fase heb gekend waar ik koos voor de weg van de minste weerstand?
Dit jaar (2021) liet mij vaker inzien dat ook dit jaar met vlagen momenten voorbij kwamen waar ik weer een kapsalon zat te vreten terwijl ik weer aan één of ander seizoen op Netflix hing waarvan ik mijzelf verplichtte om het te kijken. 

Alles is in beweging, alles veranderd, constant!

Zelfs als je hier niet in geloofd, is dat veranderlijk.

Waarom zou je ook zoveel moeite doen? Al dat gedoe om te bewegen, bewust te eten, goed voor jezelf te zorgen, als je weet dat je gaat sterven. Dat je weet dat je hier tóch niet levend uitkomt. Dan kun je maar beter met het gemak meebewegen. 
ERROR! Wrong! Er zitten geen lessen verpakt in veiligheid, in comfort. Je komt hierdoor enkel steeds verder bij jezelf vandaan te staan waardoor je op de lange termijn géén of nauwelijks groei doormaakt. Want je kiest hier namelijk niet voor. Om te groeien dus. 

Maar hoe doe je dat?
Simpelweg, door je routine aan te passen. Ja, hoe doe ik dat?  Pak een blanco vel papier, schrijf op wat jou niet meer dient en wat je graag wilt veranderen in je dagelijkse routine.
Door het inzichtelijk voor jezelf te maken, ga je beter begrijpen waarom je bepaalde dingen doet. Waarom je bepaalde keuzes maakt. 
Terwijl ik kies voor een kapsalon, Netflix en zo min mogelijk beweging, kun je dit op zoveel andere manieren invulling geven. 
Eet 500 gram groente per dag, maak een wandeling na het eten, een uur voor het naar bed gaan geen schermtijd meer, let eens op je ademhaling als je in bed ligt. Adem eens bewust drie keer naar je buik. Zet vroeg je wekker om een ochtend wandeling of run te doen. Ja, gewoon op nuchtere maag. Ervaar wat deze prikkels met je doen. Voel dat je leeft. 
Denk aan de punten welke jij graag wenst te veranderen in je routine, waarom je deze verandering wenst en trek deze lijn door in alle keuzes die je deze dag maakt. 
Leef bewust. 

Check ook zo nu en dan bij jezelf in, voel wat je lijf op dat moment tegen jou communiceert. Schrijf het op in Notities van je telefoon, zodat je het later kan verwerken in je Journal. 
Dit is al een eerste stap. Later meer hierover. 

 

Ben lief voor jezelf, weet dat alles constant veranderlijk is. Weet wel dat alleen jij degene bent die deze verandering(en) kan sturen. 
Want van al dat moeten, heeft op de lange termijn niemand (dus jij) wat aan als het voor jou niet fijn voelt. 
Jezelf pushen is dus iets anders dan goed voor jezelf zorgen in een nieuw geschreven routine. Zorg dat het bij jou past. 

 

Vragen? Je weet me te vinden. Ook als je meer hulp kunt gebruiken bij het herschrijven van jouw routine of behoefte hebt in een één op één traject met mij. Let me know!

 

Tot snel!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.